Dinsdagmiddag is er brand ontstaan in een aanhanger op de N471 ter hoogte van Berkel en Rodenrijs. 

Twee medewerkers reden in een bedrijfsbus met aanhanger op de N471 toen zij de brand ontdekten, al snel wisten zij de combinatie stil te zetten en de aanhanger los te koppelen. In de tussentijd werd de brandweer gewaarschuwd. Hierop kwam de brandweer met spoed ter plaatse.

De brandweerlieden hadden enige moeite met het bestrijden van de brand, in de aanhanger lagen bouwmaterialen, zoals hout, plastic en piepschuim. Door de wind lag het asfalt bezaaid met verbrande resten van de lading en roet van de brand. Uit voorzorg werd de tankautospuit van kazerne Pijnacker-Nootdorp opgeroepen om te assisteren, zij kwamen ook met spoed ter plaatse maar hebben enkel hand- en spandiensten verleend.

Op de N471 ontstond een forse file. Een behulpzame weggebruiker was gestopt om het verkeer om en om langs het incident te begeleiden.

Hoe de brand precies is ontstaan, konden de medewerkers niet vertellen. Er raakte niemand gewond.