Donderdagavond is er brand ontstaan in het dak van een hoekwoning aan de Orteliusdreef in Bergschenhoek.

De brand werd omstreeks 18:00 uur gemeld, de brandweer kwam hierop met meerdere brandweer-eenheden ter plaatse. Eerder op de dag waren er renovatiewerkzaamheden aan het dak uitgevoerd. Op het moment dat de brand uitbrak waren er naar verluidt geen werkzaamheden meer gaande.

Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was hebben brandweerlieden een deel van het dak open gezaagd, hierdoor konden zij beter bij de brandhaard komen en de brand was dan ook snel geblust.

Bij de brand kwam lichte rookontwikkeling vrij. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand precies is ontstaan is niet bekend.

Ten tijde van het incident werden de hulpverleners lichtelijk gehinderd, onder andere door een boze buurtbewoner die erg kwaad was op de politieagenten omdat er op zijn oprit een politievoertuig stond geparkeerd. Andere belangstellenden kwamen kijken naar wat er gaande was in de buurt.

 

Belangrijk: Geef hulpverleners te allen tijde de ruimte om te werken. Het is zelfs mogelijk dat u een proces verbaal krijgt indien u het werk van de hulpverleners hindert. Als u sensatie komt zoeken door te komen kijken bij een incident, houd dan altijd in het achterhoofd de hulpverleners de ruimte te geven en ze niet te hinderen.

 

 

 

Foto’s: Ingezonden (WhatsApp tiplijn) & Spa-Media