Woensdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen vanwege een kind dat te water zou zijn geraakt aan het Romenpad in Berkel en Rodenrijs.

Ter plaatse bleek dat er een kinderjasje langs het water lag. De met spoed ter plaatse gekomen hulpdiensten waaronder de brandweer, politie en een ambulance wilde meteen een zoekactie opstarten. Een duikteam en een hoogwerker uit Schiedam waren ter plaatse voor de zoekactie. De brandweer heeft met warmtebeeldcamera’s een korte scan over het water gemaakt.

Toen bleek dat het kinderjasje er al enkele dagen lag, en nu in het water terecht was gekomen. Is de actie meteen gestaakt, en zijn de hulpdiensten retour gegaan. Het jasje is door de hulpdiensten meegenomen.

De brug en het fietspad langs het Romenpad zijn ten tijde van het incident afgesloten geweest.