Woensdagmiddag rond 14:00 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een waterlekkage in een parkeerplaats onder winkelcentrum De Vlashoeck in Bergschenhoek.

De parkeergarage bleek gevuld te worden met water. Dit is al jaren een probleem, waar de gemeente, beheerder van de garage en de brandweer mee zitten. De beheerder heeft een tijd geleden een pomp aangesloten, om het water weg te laten pompen. Deze pomp schijnt niet helemaal goed te werken of kapot te zijn. De OvD-B (Officier van Dienst Brandweer) heeft de gemeente, bouw en toezicht, en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard ter plaatse laten komen om tot een oplossing te komen en het probleem voorgoed te verhelpen.

Boven de parkeergarage zitten winkels en een appartementencomplex. Bezoekers die naar het winkelcentrum komen en gebruik maken van de parkeergarage moeten het vandaag even doen met natte voeten bij het betreden van de garage.

De roltrappen naar de garage werden door de brandweer stilgezet. Na het maken van een plan van aanpak kon iedereen retour, behalve de brandweer. Het Snelle Interventie Voertuig (SIV) stond even stil wegens een lege accu.

Dit kon snel verholpen worden met behulp van een ‘accubooster’.