Vrijdagavond omstreeks 19:45 uur werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de N209 in Bergschenhoek. Ook het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse.

Een automobilist raakte van de weg en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. In het voertuig zat ook een kind. Beide personen zijn uit het voertuig gehaald. De bestuurder is door het medische personeel, met ondersteuning van het MMT, ter plaatse behandeld. Ook het kindje is door de hulpverleners nagekeken, waarna hij en zijn vader naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

De oorzaak is niet bekend, vermoedelijk is de bestuurder door het warme weer onwel geworden waardoor hij van de weg raakte. De brandweerlieden van kazerne Bleiswijk zijn kort ter plaatse geweest om het slootje dat zich achter de berm bevindt te doorzoeken op eventuele slachtoffers, hier werd niemand aangetroffen.

De N209 was ten tijde van het ongeval tussen de kruising De Kulck en de afslag bij de BP in beide richtingen afgesloten voor het verkeer, alleen een chauffeur van een bezorgdienst dacht daar iets anders over. Hij reed door waarna de marechaussee achter hem aan kwam, de bestuurder kreeg een preek en een proces verbaal aangereikt.