Donderdagavond is er één persoon gewond geraakt na een aanrijding tussen een automobilist en een scooterrijder op de rotonde van de Rodenrijseweg met de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs.

Een scooter met twee personen er op werd op de rotonde door een automobilist geschept. De bijrijder, een 15-jarige jongen uit Bergschenhoek, kwam door het ongeval hard ten val en brak hierbij waarschijnlijk zijn onderbeen. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel en gefixeerd in een vacuümmatras, waarna hij zonder spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

Bij de automobilist is een speekseltest afgenomen, deze bleek verder in orde. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige Bergschenhoeker, werd ook getest en is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek onder invloed te zijn van softdrugs.

Ten tijde van het ongeval was de rotonde gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer kon deels tegen de richting in langs het ongeval rijden.