Dinsdagochtend werd de brandweer gealarmeerd vanwege een rotte eieren-lucht in een bedrijfspand aan de Braillestraat in Berkel en Rodenrijs.

Binnen het bedrijfspand (Breman) en buiten werd een rotte eieren-lucht geroken. Uit voorzorg werd het pand ontruimd. In de straat stond een tankwagen water te lozen in het riool, vermoedelijk komt de lucht daar vandaan. Nadat de tankwagen weg was gegaan verdween de lucht buiten. In het bedrijfspand is nog een sterke lucht te ruiken.

De brandweer heeft in het pand metingen verricht en door de eigenaar zijn alle deuren van het pand geopend. De gemeente wordt in kennis gesteld om naar de riolering te kijken.

Rotte eieren geur wordt veroorzaakt door het gas waterstofsulfide, H2S, een sterk ruikend en giftig gas, wat vrijkomt bij het rottingsproces van organische stoffen. Het is schadelijk in hoge concentraties of bij langdurige blootstelling. In lage concentraties is het al zeer goed te ruiken. In hoge concentraties kan je het niet meer ruiken omdat het je reukzenuw verlamt. Ruik je een rotte eieren geur en raken je ogen geïrriteerd, maak dan dat je meteen wegkomt en ga de frisse lucht in.

 

 

IMG_2479

IMG_2467

IMG_2461

IMG_2452